вторник, 13 января 2015 г.

Щедрик, щедрик...

После очередного празднично-семейного ужина пошли выгуливать собаку и заодно утрамбовать съеденное. На тротуарах стайки детей и подростков, бегут, весело переговариваются. В каждой группке своя Маланка , тут же коза с рожками и разрисованные рожицы чертиков, ну и прочие персонажи. Классно! Только немного странно выглядит без снега и мороза . Еще и воздух пахнет весной. Но детям это абсолютно не мешает. Сегодня у них "жнива". У некоторых "урожай" размером с минимальную зарплату.
А наши взрослые дети, пока шли к нам на ужин, по дороге сочинили свою  щедривку. Я, правда, все не запомнила, но последний куплет остался :
" Щоб були ви всі здорові,
Товстощокі, чорноброві.
І щоб в нашій Україні
Не було війни віднині!"
Про щеки это они, конечно, загнули, мы можем и обойтись, но, в целом, мысль правильная.

2 комментария:

  1. А до нас три партії перебиранців приходило, дуже гарно щедрували, так добре, що традиції з кожним роком все більше повертаються

    ОтветитьУдалить
  2. В нас, Богу дякувати, традиції не щезали. Я вже майже тридцять років на заході, кожен рік все, як має бути. Самі по молодості ходили щедрувати, чоловік був Маланкою, я вдягала кожушка навиворіт і деревяні ріжки на гребінчіку, і вся братія наша теж перебрана-розфарбована. І до ранку.

    ОтветитьУдалить